Sevgililer Günü Özel Belgrad Turu Tur Programı

Belgrad… Tuna ve Sava nehirleri arasındaki bereketli topraklara kurulmuş, uğruna yüzlerce kez savaşılmış ılıman şehir. Tarih öncesi çağlardan bugüne her döneme tanıklık eden, zengin mutfağında misafir ettiği her kültürün çeşnisini ustalıkla barındıran Osmanlı’nın Avrupa’daki son sancağı, yalnızca kültür meraklılarının değil, alışveriş ve eğlence tutkunlarının da gözdesi.

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İstanbul-Belgrad

Belgrad turu birinci gününde, şehri keşfetmeye hemen başlayabilirsiniz. İlk durağınız Belgrad Kalesi olmalı. Kalemegdan Parkı ile beraber şehrin simgesi sayılan Belgrad Kalesi, şehirdeki en eski yapılardan biri ve geçmişi M.S. 1. yüzyıla dek uzanıyor. Özelliği, şehri istila eden her kültürün ona bir şeyler katmış olmasından kaynaklanıyor. Kale oldukça ilginç bir mimari stile sahip, bir yanı Roma dönemindeki kalelere benzerken, bir yanı Osmanlı İmparatorluğu saraylarını andırıyor. Belgrad Kalesi, en çok turist çeken noktalardan biri.



2 Gün: Belgrad

Belgrad turu ikinci gününde, geçmişe bir yolculuk yapın. Bu seferki hedefiniz, Skadarlija. Eski Belgrad Şehri olarak da bilinen bu yer, 19. yüzyıldan bu yana neredeyse hiç değişmeden duruyor. Taverna ve restoranlarla dolu Skadarlija, size Belgrad’ın etkileyici geçmişini gösteriyor ve zamanda iki yüzyıl birden geri gitmenize neden oluyor. Paris’teki Montmarte ile karşılaştırılan bu cadde, çok değişik bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. 



3 Gün: Belgrad

Belgrad turu üçüncü gününde, şehri keşfetmeye devam ederek Belgrad yeraltı turuna katılın. “Belgrad’ın altındaki Belgrad” olarak bilinen bu yeraltı şehri, neredeyse tüm şehri kaplıyor ve ne zaman yapıldığı ile tüm dehlizlerinin neler olduğu halen bilinmiyor. Buradan çıktıktan sonra biraz günışığı görmenin zamanıdır. Kalemegdan Parkı’na gitmenizi tavsiye ediyoruz. Burada eşsiz bir günbatımı izleyebilir ve şanslıysanız, muhteşem bir şimşek gösterisi izleyebilirsiniz. Belgrad turu üçüncü gününde, alışveriş yapmanın zamanı. Bunun için en uygun seçenek, Kral Alexander Bulvarı. (Sadece “Bulvar” adıyla da biliniyor.) Belgrad’daki en uzun cadde olan bu yer, sayısız mağazaya, parka ve sokak satıcılarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, St. Marko Kilisesi,  Parlamento Binası ve Tasmajdan Parkı gibi görmeye değer diğer yerleri ziyaret edebilir, birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz

 



4 Gün: Belgrad- İstanbul

Bu güzel şehirden ayrılma günü. Gezdikleriniz, gördükleriniz ve deneyimlediğiniz birçok anı ile evinizde dönme vakti. Sabah otelinizde yapacağınız güzel bir kahvaltı sonrasında otel çıkış işlemlerinizi tamamlayıp eğer uçak saatiniz yakınsa transfer hizmetimiz ile direkt havalimanına geçebilirsiniz. Uçak kalkış saatiniz için daha zaman varsa oteliniz çevresinde yürüme mesafesinde turlar ve bir lezzetli öğle yemeği Belgrad turunuz için güzel bir final olacaktır.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.tatilsa.com.tr/tur-220-sevgililer-gunu-ozel-belgrad-turu.html
    Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti.
    Esentepe Mah.Büyükdere cad.1.Levent Plaza No:173/11 Giriş Kat Şişli/İSTANBUL
    0212 945 49 09


    Bu çıktı 20.04.2024 04:11 tarihinde verilmiştir. Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.