Budva (Karadağ) Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: Podgorica, kotor, budva
PROGRAM
1 Gün: İstanbul-Podgorica-Kotor-Budva

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 05:00’de buluşma. Bagaj, check-in ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları'nın TK1085 sayılı seferi ile 08:05’de Podgorica’ya uçuş. Yerel saatle 08.55’de varışımızın ardından havalimanından ayrılıyor ve Karadağ'da ilk ziyaret edeceğimiz yer olan Kotor'a doğru yola çıkıyoruz. Kotor eski şehrindeki turumuz sırasında; St. Trifon Katedrali, Oruzja Meydanı, saat kulesi, St.Luke ve St. Nikola Kiliseleri, St.Mary Kilisesi'nin kapısında yer alan rölyefler görülecek eserlerdir. Turumuzun bitiminde Kotor'da verilecek serbest zamanın ardından Budva'ya doğru yola çıkıyoruz. Budva'ya uğramadan önce bir zamanlar balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve günümüzde Singapurlu bir otel zincirine kiralanması ile turizme kazandırılmış olan muhteşem St.Stefan'ı görebileceğimiz ve fotoğraflayabileceğimiz bir noktada mola vereceğiz. Molanın ardından ziyaret edeceğimiz, muhteşem sahilleri, çok hareketli gece hayatıyla tüm dünyadan turistlerin akınına uğrayan Budva'ya varıyoruz. Surlarla çevrili Budva eski şehrinde verilecek serbest zamanda, taş binaların arasındaki dar sokaklarda geçmişe doğru yolculuğa çıkacaksınız. Turumuzun bitiminde otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



2 Gün: Budva (Mostar-Poçitel)

Serbest uyanma ve gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından düzenlenecek ekstra tam günlük öğle yemekli Mostar-Poçitel turuna katılabilirler. Turumuzda otellerimizden hareketle Mostar'a doğru yola çıkıyoruz. Bosna-Hersek sınır geçişimizi takiben ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırdaki karakol köyü konumundaki Poçitel'i ziyaret ediyoruz. Unesco Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Poçitel, 1471 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiş ve elden çıktığı 1878 yılına kadar stratejik önemini korumuştur. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan köyde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada verilecek çay ve kahve molasından sonra Mostar'a doğru hareket ediyoruz. Mostar'a varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turunda göreceğimiz en önemli eser şehrin simge yapısı Mostar Köprüsü olacak. Şehrin kalbinden geçen Neretva Nehri'ne Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında 456 adet kalıp taş ile inşa edilen Mostar Köprüsü şehre de adını verecek kadar önemli bir Osmanlı şaheseredir. Köprü, 1993 yılının Kasım ayında Hırvat topçularının günlerce süren ateşi sonucunda yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, Unesco ve Dünya Bankası'nın da desteğiyle bir Türk firması tarafından, nehirden çıkan orijinal taşları da kullanılarak yeniden inşa edilen köprü 2004 yılında tekrar açılmıştır. Mostar eski şehrinin Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından yürüyerek ulaşacağımız Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz bir diğer önemli eser olup, aynı zamanda en güzel köprü fotoğrafını çekebileceğimiz noktadır. Turumuzun ardından rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar alışveriş ve kişisel keşifleriniz için serbest zaman. Serbest zamanın bitiminde otobüsümüzde toplanıyor ve Budva'ya doğru yola çıkıyoruz. Geceleme otelimizde.



3 Gün: Budva (Cetinje-Niksic-Plavnica)

Uyandırma ve kahvaltının ardından gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra tam gün öğle yemekli Çetinje-Niksic-Plavnica turuna katılabilirler. Bu turumuzda ilk olarak Karadağ Prensliği'nin başkentliğini de yapmış tarihi bir şehir olan Cetinje’yi geziyoruz. Burada yapacağımız panoramik tur ve serbest fotoğraf molasının ardından Karadağ'ın ikinci büyük kenti ve ekonomik açıdan önemli şehir Niksic’e gidiyoruz. Trebjesa Dağı'nın eteklerinde bulunan ve 4.yüzyılda Roma’nın en önemli askeri üslerinde biri olan Niksic’de panoramik turumuzu yaptıktan sonra Plavnica’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Plavnica’da İşkodra Gölü üzerinde doğa ve tarih manzaralarına şahit olacağınız tekne turunun ardından otelimize transfer. Bu turumuzda öğle yemeğimizi tur sırasında lokal bir restoranda alıyoruz. Turumuzun bitiminde otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



4 Gün: Budva-Podgorica-İstanbul

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından rehberimizin bildireceği buluşma saatine kadar gününüz serbest. Toplanma ve Podgorica Havalimanı'na hareket. Check-in işlemlerin ardından saat 20:05'de Türk Hava Yolları’nın TK1088 sefer sayılı uçağı ile İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 22:50'de varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Ulaşım Bilgileri:
    İstanbul-Podgorika Türk Hava Yolları TK1085 08:05 08:55
    Podgorika-İstanbul Türk Hava Yolları TK1088 20:05 22:50

    Önemli Notlar:

    • Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. 20 Kişinin altında katılım durumunda tur fiyatlarında değişiklik söz konusu olabilir. Yeterli katılımcı olmadığı takdirde oluşabilecek fiyat farkları sayılar elde edildikten sonra, tur öncesi rehberimiz tarafından bilgilendirilir.
    • Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, katılımcı sayısına, müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna göre şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir. Bu durum uçuş saatlerinde oluşabilecek değişiklikler karşısında da geçerlidir.
    • Panoramik şehir turları müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup, şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır.
    • Triple odalarda (3 kişilik oda: dbl yatak + ekstra yatak) 3. yatak ek yatak veya sofa bed olup, standart yataklardan daha küçüktür.
    • Triple odalar (3 kişilik) müsaitliğe bağlı olarak verilmektedir. Müsaitlik olduğu takdirde 3 kişilik oda rezervasyonu yapılır. Triple odalar ek yatak sebebi ile daha küçüktür.
    • Çocuk indirimi 2 yetişkin ile aynı odada konaklama yapıldığı takdirde geçerlidir.
    • Otellerde genellikle check-in saati 14:00 (bazı ülkelerde 15:00’dır), check-out saati 10:00’dur. (bazı ülkelerde 09:00’dur)
    • Programlarımız için otellerden grup rezervasyonları yapılmaktadır. Grup kahvaltılarının içeriği münferit kahvaltıların içeriğinden farklı olabilir.  Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak olan kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısı değildir. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı olarak ayrı salonda verilmektedir.  Continental kahvaltı temel olarak çay ya da kahve, marmelat ve kruvasandan oluşup, ülkeye göre değişiklikler göstermektedir.
    • Uçaksız olarak tura dahil olan misafirlerimizin, grup ile aynı uçuşları kullanmadıkları takdirde havalimanı-otel-havalimanı transferlerini kullanamayacakları gibi şehir turuna katılamama durumu da söz konusu olabilir. Farklı uçuş kullandıkları takdirde grubun oteline ulaşımları kendi sorumluluklarındadır. Bu durum önceden acente’ye bildirilmelidir.
      Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 Kg.’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilecek ülkede iç hat uçuşları bulunuyorsa, bu iç hat uçuşlarda valiz ağırlığı 15 Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık / fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, acente’nin sorumluluğunda değildir.
    • Kayıt esnasında pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedeli misafirlere yansıtılır.
    • Acente, misafirlerimiz ile konsolosluk arasında aracı kurum olup, herhangi bir vize alım garantisi vermez. Konsolosluğun vize vermemesi veya red vermesi acente’nin sorumluluğunda değildir.
    • Programlarımızdaki vize durumları Türkiye Cumhuriyeti pasaportları bazında verilmektedir. Başka ülke pasaportuna sahip misafirlerimiz vize durumlarını bağlı bulundukları ülkelerin konsolosluklardan kontrol edebilir.
    • Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Bu gibi durumlarda sorumluluk pasaport sahibine aittir.
    • Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurtdışına açık olup olmadığını gsm operatörünüzden kontrol etmeniz tavsiye edilir.
    • Fuar, kongre, konser gibi özel ve yoğun zamanlarda merkeze uzak oteller kullanılabilir.
    • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
    • Promosyon ibaresi bulunan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen hizmetin içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz. Lütfen satın aldığınız turun satış sözleşmesini dikkatle okuyunuz.
    • Uçak biletlerini milleri ile upgrade etmek isteyen misafirlerimiz, biletleri kesildikten sonra havayolunun(üyeliğinizin bulunduğu havayolunu kontrol ediniz) müsaitliğine bağlı olarak upgrade işlemlerini gerçekleştirebilir. Programın grup biletlerinin upgrade edilebilir sınıftan olup olmadığını kontrol ediniz. Programlarımızdaki her uçuş için mil garantisi verilmez.
    • Programlarda belirtilen uçuş saatleri havayolları tarafından bildirilen saatlerdir. Özel seferlerle düzenlenen turlarımızda uçak saatleri 48 saat öncesine kadar değişiklik gösterebilir. Acente havayolu ile misafir arasında aracı konumundadır. Havayolundan kaynaklı gecikme, iptal, havaalanı ve havayolu değişikliği, kapasite üzerinde satış yapılması, hizmet aksamaları vb. gibi durumlardan acente hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
    • Programlarda verilen yol mesafeleri harita bazlıdır. Trafik, hava şartları, gidilen ülkenin coğrafi konumu, yol çalışmaları ve şartları gibi durumlarda yolculuk süreleri uzayabilir.
    • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ekstra ücrete tabi olabilir.

     


    İptal Şartları
    https://www.tatilsa.com.tr/tur-181-budva-karadag-turu.html
    Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti.
    Esentepe Mah.Büyükdere cad.1.Levent Plaza No:173/11 Giriş Kat Şişli/İSTANBUL
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 29.03.2024 12:05 tarihinde verilmiştir. Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.