Yılbaşında Kuzey Işıkları ile Laponya Turu Tur Programı

Bembeyaz , kartpostal gibi bir dekorun içinde , unutulmaz deneyimler yaşayabileceğiniz , bir masal bölgesi Lapland …

Büyüleyici Kuzey Işıklarının altında üstü Cam İgloo 'da konaklama , Ranua Vahşi Yaşam Parkı , Ren geyikleri ile ünlü Noel Baba’nın köyü Santa Clause’ı ziyaret , Husky ‘ler ile kızak keyfi, gün batımında kuzey ışıklarını kovalayacağımız kar safarisi ..

Unutulmaz bir yılbaşı sizi bekliyor…

Kalkış Yerleri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Helsinki (28.12.2017)

Evinizden sizi alacak özel araç ile havalimanına transfer. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali kontuarında saat 06:30’da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerimizin ardından Türk Havayolları’nın TK1761 sefer sayılı uçuşu ile saat 09:35’de Helsinki’ye hareket. Yaklaşık 3 saat 30 dakikalık uçuşumuzun ardından , yerel saat ile 12:10’da Helsinki’ye varış. Varışımızı takiben bizi bekleyen özel aracımız ile panoramik Helsinki şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzda ; 1840’lardan neo klasik mimari akımının örnekleri olan Senato Meydanı , üniversite ve Lutherran Katedrali ile şehrin önemli noktaları olan Güney Limanındaki Market Meydanı , Kaviopuisto Parkı , Mannerheim Anıtı , Parlamento Binası , Finlandiya binası ve ünlü besteci Sibelius’a ait anıtı göreceğiz. Gezimizin sonunda muhteşem mimarisi ile ünlü Kaya Kilise’yi ziyaret edeceğiz. Turumuzun ardından Helsinki’deki otelimize transfer ve yerleşme . Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: Helsinki –Rovaniemi - Noel Baba Köyü – Kar Safarisi – İgloo Hotel (29.12.2017)

Sabah kahvaltımızın ardından , odaların boşaltılması ve Rovaniemi uçuşu için havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Norveç Havayollar ile Rovaniemi’ye hareket ediyoruz. Rovaniemi , Kuzey Kutup dairesinin geçtiği Fin şehirlerinden biridir ve aynı zamanda  Santa’nın evi olduğu söylenen Santa Clause Village’a ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca ekinoks ( Ekim-Mart arası ) döneminde kuzey ışıkları görülebilmektedir. Aynı zamanda 1998 yapımı “ Lovers of the Arctric Circle “ filmi burada çekilmiş ve 2006 Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan grup Lordi Fin Hard Rock grubunun yaşadığı şehirdir.Varışımızın ardından bizi bekleyen özel aracımız ile yaklaşık yarım saatlik kar manzaralı yolculuğumuzun ardından Kuzey Kutup dairesinin Noel Baba Köyüne varıyoruz..Bu çok renkli köyde bulunan postaneden dostlarınıza kart postal gönderebilir , her gün çocukları görmek için gelen Noel Baba ile hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz. Gezimizin ardından buradaki üstü cam igloo odamıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Akşam yemeğinin ardından  muhteşem doğa olayı kuzey ışıklarını kovalamak için kar araçları ile safariye çıkıyoruz. Konaklama igloo’da.



3 Gün: Rovaniemi –Ren Geyiği Çiftliği – Husky Çiftliği (30.12.2017)

Sabah kahvaltımızın ardından , ilk olarak Rovaniemi’nin en göz alıcı çiftliklerinden biri olan Sierjarvi Geyik çiftliğine gidiyoruz. Burada yapacağımız keyifli geyik kızağı sürüşümüzün ardından ( 30 dk sürmektedir)  Kota adı verilen ahşap bir evin içerisinde çiftlik sahibinin bölge ile ilgili verdiği bilgileri dinleyecek ve Lapon usulü atıştırmalıklar ve sıcak içeceklerimiz ile öğle yemeğimizi alacağız. Turumuzun ardından Husky köpek çiftliğine gidiyoruz. Burada kendi takımımızdaki Husky köpeklerini nasıl yönlendireceğimizi öğreneceğiz. Koşmayı çok seven bu sevimli köpeklerin kilometrelerce koştukları halde hala ne kadar enerji dolu olduklarına şaşıracaksınız. Kızak gezimiz yaklaşık 30 dakika sürecektir. ( hava durumu ve katılımcıların sürüş becerisi süreyi etkileyebilir) Kızak gezimizin ardından sıcak içeceklerimizi alacak ve yüzlerce sevimli Husk köpeklerini ve yavrularını sevme imkanına sahip olacağız. Turumuzun ardından Rovaniemi’deki otelimize yerleşiyoruz.. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Rovaniemi – Rauna Vahşi Yaşam Parkı – Rovaniemi (31.12.2017)

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından , Rauna Hayvanat Bahçesine doğru yola çıkıyoruz.Arktik bölgenin en dip ormanlarında kurulmuş olan vahşi yaşam parkında bölgeye has kutup ayıları , vaşaklar , tilkiler , yaban domuzları , yaban geyikleri ve çok sayıda arktik kuş cinsi bulunmaktadır. Bu enteresan parkı geziyor ve muhteşem fotoğraflar çekme imkanına sahip oluyoruz. Açık büfe olarak alacağımız öğle yemeğinin ardından , Rovaniemi’ye dönüyoruz. Şehri gezmek ve alış veriş için serbest zamanımız olacak. Akşam otelimizde Yılbaşı Gala Yemeğimizi alacağız. Konaklama otelimizde.



5 Gün: Rovaniemi –Helsinki –İstanbul (01.01.2018)

Sabah kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıyor ve havalimanına transfer oluyoruz. Norveç Havayolları ile  Helsinki’ye hareket ediyoruz. Varışımızın ardından uçak değiştiriyor ve Türk Havayolları’nın TK1774 sefer sayılı uçuşu ile saat 18:10’da İstanbul’a hareket. 18:15’te İstanbul’a varış ve sizi bekleyen özel aracınız ile evinize transfer. Turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Uçuş Detayları:

    TÜRK HAVA YOLLARI İLE;

    28 ARALIK 2017 İSTANBUL - HELSİNKİ TK1761 09:35 - 12:10

    01 OCAK 2018    HELSİNKİ -İSTANBUL TK1764 18:15 - 22:45


    İptal Şartları
    https://www.tatilsa.com.tr/tur-167-yilbasinda-kuzey-isiklari-ile-laponya-turu.html
    Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti.
    Esentepe Mah.Büyükdere cad.1.Levent Plaza No:173/11 Giriş Kat Şişli/İSTANBUL
    0212 945 49 09


    Bu çıktı 25.04.2024 18:44 tarihinde verilmiştir. Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.