Fransa Yılbaşı Noel Pazarları Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: 28 Aralık Perşembe -İSTANBUL - ZÜRİH - BASEL - COLMAR

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali  THY kontuarlarında sabah saat 06:30’de buluşma. Bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları’nın TK1907 sefer sayılı uçuşu ile  saat 09:05’de İsviçre’nin Zürih şehrine uçuş. Saat 10:10’da Zürih havalimanına varış. Burada bizi bekleyen özel aracımız ile İsviçre'nin en büyük kentini görüyoruz. Panoramik şehir turumuzda FIFA merkezi, şehrin tarihi merkezi olan Lindenhof, şehrin adını aldığı Zürih Gölü, Saat Kulesi, 12. Yüzyıldan kalma Zürih Katedrali görülecek yerler arasındadır. Daha sonra İsviçre’nin kültür şehri Basel’e hareket ediyoruz ve Basel’i geziyoruz. Ren Nehri’nin etrafına kurulu şehir, görkemli binaları ile oldukça etkileyici. Şehir turumuz sırasında tarihi evlerin sıralandığı daracık sokakları, gösterişli belediye binasını ve katedral meydanını göreceğiz. Daha sonra Colmar’a hareket ediyor ve buradaki otelimize yerleşiyoruz. Akşam bu güzel şehrin keyfini çıkarabilir, gurme lezzetlerden tadabilir ve  rengarenk Noel Pazarlarını ziyaret edebilirsiniz.. Konaklama otelimizde.



2 Gün: 29 Aralık Cuma -COLMAR - HAUT KOENIGSBOURG ŞATOSU - RIBEAUVILLE - RIQUEWIHR - EQUISHEIM - COLMAR

Otelde alacağımız  sabah kahvaltısının ardından Şarap Yolu Keşif Turu. (Haut Koenigsbourg  Şatosu - Ribeauville - Riquewihr -  Eguısheım) Turumuzda Alsace bölgesinin muhteşem manzaraları eşliğinde ünlü şarap yolunu keşfe çıkacağız. İlk durağımız Kuzey Fransa’nın en önemli eserlerinden biri olan Haut Koenigsbourg  Şatosu olacak. 700 metre yükseklikte bir tepeye konuşlanmış olan ve 12.yüzyılda Hohenstaufen ailesi tarafından inşa ettirilen Şato, 15.yüzyılda Hasbourg ailesine geçmiştir.1633’te terk edilen şato 1899’da Selestat şehri tarafından Alman İmparator Willhhelm II von Hohenzollern’e hediye edildikten sonra mimar Bodo Ebhardt tarafından restore edilmiş. Fransa’da turistler tarafından en çok ziyaret edilen şatolardan biridir. Şato ziyaretimizin ardından şarap yolumuzun en güzellerinden biri olan Ribeauville’yi ziyaret ediyor ve burada bölgenin meşhur şaraplarından tatma imkanına sahip oluyoruz. Öğle yemeği için vereceğimiz serbest zamanın ardından , bir sonraki durağımız ise 180 kilometrelik şarap yolunun en önemli kasabalarından biri olan Riquewihr .Bu köy “Şarap bağlarının incisi“ olarak kabul edilir. Tipik Alsace bölgesi evleri, surları ve şarap mahzenleri ile ilk günkü ihtaşımını halen korumakta olan Riquewihr köyünü keşfediyor ve Colmar yolu üzerinde bulunan Fransa’nın en güzel çiçeklendirilen köyü ünvanına sahip Eguısheım’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Yarı ahşap evleri, dolambaçlı sokakları ve çeşmeleri ile bu güzel köyü keşfettikten sonra, Colmar’a  geri dönüyoruz. Akşam muhteşem Colmar restoranlarını ve Noel Pazarlarını keşfedebilirsiniz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: 30 Aralık Cumartesi -COLMAR - STRASBOURG

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından , odalarımızı boşaltıyor ve Alsace bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan Colmar’da şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Şarap Yolunun başkenti olarak kabul edilen Colmar’da Belediye Binası, Eski Gümrük Meydanı ve Binası, Pfister Evi, Aziz Martin Katedrali ve Küçük Venedik anlamına gelen “Petite Venise“ bölgesini göreceğiz. Turumuzun ardından , Alsace bölgesinin yine çok önemli şehirlerinden biri olan Strasbourg’a hareket ediyoruz. Varışımızı takiben Strasbourg şehir turumuza başlıyoruz. Tarihi ve kültürel olarak oldukça zengin olan Strasbourg bir ünlü filozof ve bilim adamına da ev sahipliği yapmıştır. Gutenberg matbaayı burada icat etmiş,  Rouget de Lisle de 1792’de Fransa’nın milli marşı La Marseillaise’i burada bestelemiştir. Hümanizmin babası olarak tanınan Hollandalı filozof Erasmus ve Alman yazar Goethe yaşamlarının bir kısmını burada geçirmişlerdir. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan “Grande İle” ile turumuza başlayacağız. Notre Dame Katedralini ve Rönesans dönemine ait muhteşem yarı ahşap evleri göreceğiz. Strasbourg’un en güzel ve ilginç semti olan Petite France’dan (Küçük Fransa) tekneye binerek Ren Nehri’nin bir kolu olan İll Nehri’nde keyifli bir tekne turu yapacağız. Gezimiz sırasında ; Rohan Sarayı, Avrupa Parlamentosu, Derici semti, 1870-1918 yılları arasında inşa edilen Alman Semti, Avrupa Kosneyi ve İnsan Hakları Mahkemesi’nin modern binaları göreceğimiz yerler arasındadır. Gezimizin ardından buradaki otelimize yerleşiyoruz. Bu güzel şehrin keyfini çıkarmak, lokal şarap üreticilerini ziyaret etmek ve muhteşem Alsace mutfağının tadına bakmak ve Noel Pazarlarını ziyaret etmek  için serbest zamanınız olacak. Konaklama otelimizde.



4 Gün: 31 Aralık Pazar - STRASBOURG - NANCY - METZ - STRASBOURG

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının  ardından  Nancy ve Metz Turu. İlk olarak Lorraine bölgesinin asil şehirlerinden biri olan Nancy’e doğru yola çıkıyoruz. 17.yüzyılın ortalarına kadar Nancy’de bugün için eski ve yeni şehir olarak adlandırılan bölgelerin arasında geniş düz bir arazi bulunmaktaydı. Lorraine Dükü Stanislas Leszczynski, bu arazi üzerine uygun bir yere görkemli bir meydan yapılması için mimar Emmanuel Here’yi görevlendirdi ve meydanın tam ortasında Stanislas’ın da bir heykeli yapıldı. Bu tarihi meydanın etrafındaki tüm yapılar UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne alınmıştır. Şehir turumuzda bu meydanda bulunan Belediye Binası, Opera Binası, Güzel Sanatlar Müzesi, ayrıca yine UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Alliance Meydanı, Carriere Meydanı, Sebastian Kilisesi, Pepiniere Parkı ve Dük Sarayı göreceğimiz yerler arasındadır. İsteyen misafilerimiz verilecek boş zamanda Art Nouveau mimarinin önemli yapılarından biri olan Ecole de Nancy Müzesi’ni ziyaret edebilir. Buradaki gezimizin bitiminde Fransa’nın kuzeyinde Lorraine bölgesinin başkenti olan Metz’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Yol boyunca muhteşem manzaralar bize eşlik edecek. Metz Moselle ve Seille Nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuş olan, 1300 yıllık tarihe sahip Roma İmparatorluğu döneminde isyancı Galyalılar’ın yaşadığı önemli şehirlerden biridir. Metz şehir turumuzda, eski şehir merkezinde St.Louis Meydanı ve Sarayı, St.Maximim Kilisesi ve Metz’in en önemli yapılarından olan  ve muazzam virayları ile ünlü St. Etienne Katedrali’ni göreceğiz. Turumuzun bitiminde Strasbourg’a geri dönüyoruz. Akşam Strasbourg Meydanında kurulan dev Noel ağacının etrafında muhteşem Yılbaşı coşkusuna katılabilirsiniz. Mutlu Yıllar ! Konaklama otelimizde.



5 Gün: 1 Ocak Pazartesi - STRASBOURG - STUTGART - İSTANBUL

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından odalarımızı boşaltıyor ve Stutgart’a doğru yola çıkıyoruz. Stutgart’a varış sonrası panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Almanya'nın güneybatı bölümünde yer alan Stuttgart, Baden-Württemberg Eyaleti'nin başkenti ve Almanya'nın en kalabalık 6. kentidir. Kent, ülkenin şarap üretilen asma bağlarına sahip en büyük bölgesinde yer alır. Neckar Nehri ve Siyah Ormanlar (Black Forest)'a yakın bir noktada yerleşmiş olan Stuttgart, derin ormanlar ve engin asma bahçeleriyle çevrili olan ve bitki örtüsü ile zengin bir coğrafyadadır. Stutgart, otomobil endüstrisinin beşiği olarak nitelendirilir. Dört tekerlekli araç ve motorsiklet, ilk olarak bu kentte üretilmeye başlanmıştır. Stuttgart panaromik şehir turumuz sırasında Profiller, Karl Platz, Belediye Binası, Marien Platz görülecek yerler arasındadır, Öğleden sonra İstanbul uçuşu için Stutgart havalimanına transfer.  Saat 18:35’da Türk Havayolları’nın TK1706 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Saat 23:35’de İstanbul’a varış ve özel turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.tatilsa.com.tr/tur-150-fransa-yilbasi-noel-pazarlari-turu.html
    Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti.
    Esentepe Mah.Büyükdere cad.1.Levent Plaza No:173/11 Giriş Kat Şişli/İSTANBUL
    0212 945 49 09


    Bu çıktı 24.04.2024 16:21 tarihinde verilmiştir. Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.