Çerez (Cookie) Kullanımı İlkeleri hakkında bilgilendirme
.
Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

İÇİNDEKİLER




1.BÖLÜM



1.1.        GİRİŞ
1.2.        KAPSAM
1.3.        POLİTİKA’NIN VE İLGİLİ MEVZUATIN UYGULANMASI
1.4.        POLİTİKA’NIN YÜRÜRLÜĞÜ



2.           BÖLÜM 2 - KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR
2.1.        KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI
2.2.        ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
2.3.        İŞ BİRİMLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ KONUSUNDA FARKINDALIKLARININ ARTTIRILMASI VE DENETİMİ



3.           BÖLÜM 3 - KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN HUSUSLAR
3.1.        KİŞİSEL VERİLERİN MEVZUATTA ÖNGÖRÜLEN İLKELERE UYGUN OLARAK İŞLENMESİ
3.2.        KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME ŞARTLARI
3.3.        ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ
3.4.        KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN AYDINLATILMASI
3.5.        KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI



4.           BÖLÜM 4 - ŞİRKETİMİZ TARAFINDAN İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN KATEGORİZASYONU VE İŞLENME AMAÇLARI
5.           BÖLÜM 5 - KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI VE İMHASI



6.           BÖLÜM 6- KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI VE BU HAKLARIN KULLANILMASI
6.1. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI
6.2. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARINI KULLANMASI
6.3. ŞİRKETİMİZİN BAŞVURULARA CEVAP VERMESİ



EK 1 – KİŞİSEL VERİ İŞLEME AMAÇLARI



A.           MİSAFİR/MÜŞTERİ VERİ SAHİPLERİ’NİN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENME AMAÇLARI
B.           ÇALIŞAN ADAYI VERİ SAHİPLERİ’NİN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENME AMAÇLARI
C.           ZİYARETÇİ VERİ SAHİPLERİ’NİN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENME AMAÇLARI
D.           ZİYARETÇİ İNTERNET ERİŞİMİ AĞINI KULLANAN VERİ SAHİPLERİ’NİN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENME AMAÇLARI
EK 2 – KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİ
EK 3 – KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ
EK 4 – ŞİRKETİMİZ TARAFINDAN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILDIĞI ÜÇÜNCÜ KİŞİLER VE AKTARILMA AMAÇLARI



1.             GİRİŞ
 
1.1.         GİRİŞ
Kişisel verilerin korunması DEM TURİZM SAĞLIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ’nin (“Şirket”) en önemli öncelikleri arasındadır. İşbu DEM TURİZM SAĞLIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası (“Politika”) çerçevesinde Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetlerinin yürütülmesinde benimsenen ilkeler ve Şirketimizin veri işleme faaliyetlerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“Kanun”) yer alan düzenlemelere uyumu bakımından benimsenen temel prensipler açıklanmakta ve böylelikle Şirketimiz, kişisel veri sahiplerini bilgilendirerek gerekli şeffaflığı sağlamaktadır. Bu kapsamdaki sorumluluğumuzun tam bilinci ile kişisel verileriniz işbu Politika kapsamında işlenmekte ve korunmaktadır.  
 
Çalışanlarımızın kişisel verilerinin korunmasına ilişkin Şirketimizin yürüttüğü faaliyetler ise, bu Politika’daki esaslarla paralel olarak kaleme alınan DEM TURİZM SAĞLIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Şirketi Çalışanları Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası altında yönetilmektedir.
 
1.2.         KAPSAM
Bu Politika; Şirketimiz çalışanları haricindeki kişilerin otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen tüm kişisel verilerine ilişkindir. Söz konusu kişisel veri sahiplerine ilişkin detaylı bilgilere işbu Politika’nın EK 2 (“EK 2- Kişisel Veri Sahipleri”) dokümanından ulaşılması mümkündür.
 
1.3.         POLİTİKA’NIN VE İLGİLİ MEVZUATIN UYGULANMASI
Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması konusunda yürürlükte bulunan ilgili kanuni düzenlemeler öncelikle uygulama alanı bulacaktır. Yürürlükte bulunan mevzuat ve Politika arasında uyumsuzluk bulunması durumunda, Şirketimiz yürürlükteki mevzuatın uygulama alanı bulacağını kabul etmektedir. Politika, ilgili mevzuat tarafından ortaya konulan kuralları Şirket uygulamaları kapsamında somutlaştırılarak düzenlemektedir.
 
1.4.         POLİTİKA’NIN YÜRÜRLÜĞÜ
Şirketimiz tarafından düzenlenen bu politika ilgili kişiler tarafından erişilebilir şirket dokümantasyon portalında en güncel haliyle saklı tutulmaktadır. Herhangi revizyon olması halinde e-posta yoluyla ilgili kişiler bilgilendirilmektedir.
 
2.             KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR
 
2.1.         KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI
Şirketimiz, Kanun’un 12. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak açıklanmasını, erişimini, aktarılmasını veya başka şekillerde meydana gelebilecek güvenlik eksikliklerini önlemek için, korunacak verinin niteliğine göre gerekli tedbirlerini almaktadır. Bu kapsamda Şirketimiz Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) tarafından yayımlanmış olan rehberlere uygun olarak gerekli güvenlik düzeyini sağlamaya yönelik ve idari tedbirleri almakta, denetimleri yapmakta veya yaptırmaktadır.
 
2.2.     ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Hassasiyet arz eden kişisel verilere, hukuka aykırı olarak işlendiğinde kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski nedeniyle Kanun kapsamında özel önem atfedilmiştir. Bu “özel nitelikli” kişisel veriler; ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biometrik ve genetik verilerdir.
 
Bu kapsamda, Şirketimiz tarafından, kişisel verilerin korunması için alınan teknik ve idari tedbirler, özel nitelikli kişisel veriler bakımından özenle uygulanmakta ve Şirketimiz bünyesinde gerekli denetimler sağlanmaktadır.
 
Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu Politika’nın 3.3. bölümünde yer verilmiştir.
 
2.3.     İŞ BİRİMLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ KONUSUNDA FARKINDALIKLARININ ARTTIRILMASI VE DENETİMİ
Şirketimiz, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini, verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemeye ve verilerin muhafazasını sağlamaya yönelik farkındalığın artırılması için iş birimlerine gerekli eğitimlerin düzenlenmesini sağlamaktadır.
 
Şirketimiz mevcut çalışanlarının ve bünyesine yeni dâhil olan çalışanların kişisel verilerin korunması konusunda farkındalığının oluşması için gerekli sistemler kurmakta, konuya ilişkin ihtiyaç duyulması halinde danışmanlar ile çalışmaktadır. Bu doğrultuda Şirketimiz, ilgili eğitimlere, seminerlere ve bilgilendirme oturumlarına yapılan katılımlar değerlendirmekte olup ilgili mevzuatın güncellenmesine paralel olarak yeni eğitimler düzenlemektedir.
 
3.        KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN HUSUSLAR
 
3.1.         KİŞİSEL VERİLERİN MEVZUATTA ÖNGÖRÜLEN İLKELERE UYGUN OLARAK İŞLENMESİ
 
3.1.1.    Hukuka ve Dürüstlük Kuralına Uygun İşleme
Kişisel veriler kişilerin temel hak ve özgürlüklerine zarar gelmeyecek şekilde genel güven ve dürüstlük kuralına uygun olarak işlenmektedir. Bu çerçevede, kişisel veriler Şirketimizin iş faaliyetlerinin gerektirdiği ölçüde ve bunlarla sınırlı olarak işlenmektedir.
 
3.1.2.    Kişisel Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olmasını Sağlama
Şirketimiz kişisel verilerin işlendiği süre boyunca doğru ve güncel olması için gerekli önlemleri almakta ve belirli sürelerle kişisel verilerin doğruluğunun ve güncelliğinin sağlanmasına ilişkin gerekli mekanizmaları kurmaktadır.
 
3.1.3.    Belirli, Açık ve Meşru Amaçlarla İşleme
Şirketimiz, kişisel verilerin işlenme amaçlarını açıkça ortaya koymakta ve yine iş faaliyetleri doğrultusunda bu faaliyetlerle bağlantılı amaçlar kapsamında işlemektedir.
 
3.1.4.    İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olma
Şirketimiz kişisel verileri yalnızca iş faaliyetlerinin gerektirdiği nitelikte ve ölçüde toplamakta olup belirlenen amaçlarla sınırlı olarak işlemektedir.
 
3.1.5.    İlgili Mevzuatta Öngörülen veya İşlendikleri Amaç için Gerekli Olan Süre Kadar Muhafaza Etme
Şirketimiz, kişisel verileri işlendikleri amaç için gerekli olan süre ve ilgili yasal mevzuatta öngörülen minimum süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, Şirketimiz öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediğini tespit etmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranmaktadır. Yasal bir süre mevcut değil ise kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır. Kişisel veriler belirlenen saklama sürelerinin sonunda periyodik imha sürelerine veya veri sahibi başvurusuna uygun olarak ve belirlenen imha yöntemleri (silme ve/veya yok etme ve/veya anonimleştirme) ile imha edilmektedir.
 
3.2.         KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME ŞARTLARI
Kişisel veri sahibinin açık rıza vermesi haricinde kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı aşağıda belirtilen şartlardan yalnızca biri olabileceği gibi birden fazla şart da aynı kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı olabilmektedir. İşlenen verilerin özel nitelikli kişisel veri olması halinde, işbu Politika’nın 3.3 başlığı (“Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi”) içerisinde yer alan şartlar uygulanacaktır.
 
(i)      Kişisel Veri Sahibinin Açık Rızasının Bulunması
Kişisel verilerin işlenme şartlarından biri veri sahibinin açık rızasıdır. Kişisel veri sahibinin açık rızası belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayalı olarak ve özgür iradeyle açıklanmalıdır.
 
Aşağıda yer alan kişisel veri işleme şartlarının varlığı durumunda veri sahibinin açık rızasına gerek kalmaksızın kişisel veriler işlenebilecektir.
 
(ii)     Kanunlarda Açıkça Öngörülmesi
Veri sahibinin kişisel verileri, kanunda açıkça öngörülmekte ise diğer bir ifade ile ilgili kanunda kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıkça bir hüküm olması halinde işbu veri işleme şartının varlığından söz edilebilecektir.
 
(iii)   Fiili İmkansızlık Sebebiyle İlgilinin Açık Rızasının Alınamaması
Fiili imkansızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda olan veya rızasına geçerlilik tanınamayacak olan kişinin kendisinin ya da başka bir kişinin hayatı veya beden bütünlüğünü korumak için kişisel verisinin işlenmesinin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.
 
(iv)   Sözleşmenin Kurulması veya İfasıyla Doğrudan İlgi Olması
Veri sahibinin taraf olduğu bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde işbu şart yerine getirilmiş sayılabilecektir.
 
(v)     Şirketin Hukuki Yükümlülüğünü Yerine Getirmesi
Şirketimizin hukuki yükümlülüklerini yerine getirmesi için işlemenin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.
 
(vi)   Kişisel Veri Sahibinin Kişisel Verisini Alenileştirmesi
Veri sahibinin, kişisel verisini alenileştirmiş olması halinde ilgili kişisel veriler alenileştirme amacıyla sınırlı olarak işlenebilecektir.
 
(vii) Bir Hakkın Tesisi veya Korunması için Veri İşlemenin Zorunlu Olması
Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.
 
(viii)        Şirketimizin Meşru Menfaati için Veri İşlemenin Zorunlu Olması
Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Şirketimizin meşru menfaatleri için veri işlemesinin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.
 
3.3.         ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ
Özel nitelikli kişisel veriler Şirketimiz tarafından, işbu Politika’da belirtilen ilkelere uygun olarak ve Kurul’un belirleyeceği yöntemler de dahil olmak üzere gerekli her türlü idari ve teknik tedbirler alınarak ve aşağıdaki şartların varlığı halinde işlenmektedir:
 
(i)         Sağlık ve cinsel hayat dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda açıkça öngörülmesi diğer bir ifade ile ilgili kanunda kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıkça bir hüküm olması halinde veri sahibinin açık rıza aranmaksızın işlenebilecektir. Aksi halde veri sahibinin açık rızası alınacaktır.
 
(ii)        Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından açık rıza aranmaksızın işlenebilecektir. Aksi halde veri sahibinin açık rızası alınacaktır.
 
3.4.         KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN AYDINLATILMASI
Şirketimiz, Kanun’un 10. maddesine ve ikincil mevzuata uygun olarak kişisel veri sahiplerini kişisel verilerinin veri sorumlusu olarak kim tarafından, hangi amaçlarla işlendiği, hangi amaçlarla kimlerle paylaşıldığı, hangi yöntemlerle toplandığı ve hukuki sebebi ve veri sahiplerinin kişisel verilerinin işlenmesi kapsamında sahip olduğu hakları konusunda bilgilendirmektedir.
 
3.5.         KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI
Şirketimiz hukuka uygun olan kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini alarak kişisel veri sahibinin kişisel verilerini ve özel nitelikli kişisel verilerini üçüncü kişilere (kamu kurumlarına, tedarikçilere vb.) aktarabilmektedir. Şirketimiz bu doğrultuda Kanun’un 8. maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye işbu Politika’nın EK 4 (“EK 4- Şirketimiz Tarafından Kişisel Verilerin Aktarıldığı Üçüncü Kişiler ve Aktarılma Amaçları”) dokümanından ulaşılması mümkündür.
 
3.5.1.    Kişisel Verilerin Aktarılması
Kişisel veri sahibinin açık rızası olmasa dahi aşağıda belirtilen şartlardan bir ya da birkaçının mevcut olması halinde Şirketimiz tarafından gerekli özen gösterilerek ve Kurul tarafından öngörülen yöntemler de dahil gerekli tüm güvenlik önlemleri alınarak kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılabilecektir.
 
·       Kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin ilgili faaliyetlerin kanunlarda açıkça öngörülmesi,
·       Kişisel verilerin Şirket tarafından aktarılmasının bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması,
·       Kişisel verilerin aktarılmasının Şirketimizin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
·       Kişisel verilerin veri sahibi tarafından alenileştirilmiş olması şartıyla, alenileştirme amacıyla sınırlı bir şekilde Şirketimiz tarafından aktarılması,
·       Kişisel verilerin Şirket tarafından aktarılmasının Şirket’in veya veri sahibinin veya üçüncü kişilerin haklarının tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması,
·       Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Şirket meşru menfaatleri için kişisel veri aktarımı faaliyetinde bulunulmasının zorunlu olması,
·       Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünü koruması için zorunlu olması.
 
Yukarıdakilere ek olarak kişisel veriler, Kurul tarafından yeterli korumaya sahip olduğu ilan edilen yabancı ülkelere (“Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülke”) yukarıdaki şartlardan herhangi birinin varlığı halinde aktarılabilecektir. Yeterli korumanın bulunmaması durumunda ise mevzuatta öngörülen veri aktarım şartları doğrultusunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve Kurul’un izninin bulunduğu yabancı ülkelere (“Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülke”) aktarılabilecektir.
 
3.5.2.    Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Aktarılması
Özel nitelikli kişisel veriler Şirketimiz tarafından, işbu Politika’da belirtilen ilkelere uygun olarak ve Kurul’un belirleyeceği yöntemler de dahil olmak üzere gerekli her türlü idari ve teknik tedbirler alınarak ve aşağıdaki şartların varlığı halinde aktarılabilecektir:
 
(i)    Sağlık ve cinsel hayat dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda açıkça öngörülmesi diğer bir ifade ile ilgili kanunda kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıkça bir hüküm olması halinde veri sahibinin açık rıza aranmaksızın işlenebilecektir. Aksi halde veri sahibinin açık rızası alınacaktır.
 
(ii)   Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından açık rıza aranmaksızın işlenebilecektir. Aksi halde veri sahibinin açık rızası alınacaktır.
 
Yukarıdakilere ek olarak kişisel veriler, Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülke’lere yukarıdaki şartlardan herhangi birinin varlığı halinde aktarılabilecektir. Yeterli korumanın bulunmaması durumunda ise mevzuatta öngörülen veri aktarım şartları doğrultusunda Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülke’lere aktarılabilecekler.

4.      ŞİRKETİMİZ TARAFINDAN İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN KATEGORİZASYONU VE İŞLENME AMAÇLARI
 
Şirketimiz nezdinde, Kanun’un 10. maddesi ve ikincil mevzuat uyarınca ilgili kişiler bilgilendirilerek, Şirketimizin kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda, Kanun’un 5. ve 6. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarından en az birine dayalı ve sınırlı olarak, başta kişisel verilerin işlenmesine ilişkin Kanun’un 4. maddesinde belirtilen ilkeler olmak üzere Kanun’da belirtilen genel ilkelere uygun bir şekilde kişisel veriler işlenmektedir. İşbu Politika ’da belirtilen amaçlar ve şartlar çerçevesinde, işlenen kişisel veri kategorilerine ve kategoriler hakkında detaylı bilgilere Politika’nın EK 3 (“EK 3- Kişisel Veri Kategorileri”) dokümanından ulaşılabilecektir.
 
Söz konusu kişisel veri işleme amaçlarına ilişkin detaylı bilgiler Politika’nın EK 1’inde (“EK 1- Kişisel Veri İşleme Amaçları”) yer almaktadır.
 
5.      KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI VE İMHAS
Ş
irketimiz, kişisel verileri işlendikleri amaç için gerekli olan süre ve ilgili yasal mevzuatta öngörülen minimum süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, Şirketimiz öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediğini tespit etmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranmaktadır. Yasal bir süre mevcut değil ise kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır. Kişisel veriler belirlenen saklama sürelerinin sonunda periyodik imha sürelerine veya veri sahibi başvurusuna uygun olarak ve belirlenen imha yöntemleri (silme ve/veya yok etme ve/veya anonimleştirme) ile imha edilmektedir.
 
6.             KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI VE BU HAKLARIN KULLANILMASI
 
6.1. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI
Kişisel veri sahipleri aşağıda yer alan haklara sahiptirler:
(1)     Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
(2)     Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
(3)     Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
(4)     Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
(5)     Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
(6)     Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
(7)     İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
(8)     Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
 
6.2. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARINI KULLANMASI
Kişisel veri sahipleri bölüm 6.1.’de (“Kişisel Veri Sahibinin Hakları”) sayılmış haklarına ilişkin taleplerini Kurul’un belirlemiş olduğu yöntemlerle şirketimize iletebileceklerdir. Bu doğrultuda “DEM TURİZM SAĞLIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.  Veri Sahibi Başvuru Formu”ndan yararlanabileceklerdir.
 
6.3. ŞİRKETİMİZİN BAŞVURULARA CEVAP VERMESİ
Şirketimiz, kişisel veri sahibi tarafından yapılacak başvuruları Kanun ve ikincil mevzuata uygun olarak sonuçlandırmak üzere gerekli idari ve teknik tedbirleri almaktadır.
 
Kişisel veri sahibinin, bölüm 6.1.’de (“Kişisel Veri Sahibinin Hakları”) yer alan haklara ilişkin talebini usule uygun olarak Şirketimize iletmesi durumunda, Şirketimiz talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ilgili talebi ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde, Kurul tarafından belirlenen tarife uyarınca ücret alınabilecektir.


 EK 1 – Kişisel Veri İşleme Amaçları
 
A.    Misafir/Müşteri Veri Sahipleri’nin kişisel verilerinin işlenme amaçları:
1.     Talep etmiş olduğunuz ürün ve hizmetleri sizlere en iyi şekilde sunmak. Tatilsa olarak tur rezervasyonları başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmeti sizlerle buluşturuyoruz. Talep ettiğiniz ürün ve hizmetleri sizlere sunabilmemiz için kimlik, iletişim, talep ya da finansal bilgileriniz gibi kişisel verilerinizi işliyoruz. Örneğin, tercih ettiğiniz bir paket turu gerçekleştirmek için otel rezervasyonlarını yapıyor, sizin adınıza uçak biletlerinizi alıyor, sizleri karşılayacak kişileri haberdar ediyor ve seyahatiniz hakkında sizlere bilgilendirici iletişimler gerçekleştiriyoruz. Bütün bunlar ve daha fazlasını yapmak için kişisel verilerinizi topluyor, saklıyor ve yetkili kişilerle paylaşıyoruz.
2.     Ürün ve hizmet kalitemizi geliştirmek. Tatilsa olarak daima siz misafirlerimize daha iyi hizmet sunabilmenin yollarını arıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizin kalitesini arttırmak, misafirlerimizin memnuniyeti ölçümlemek, müşterilerimizi ve onların tercihlerini daha yakından tanımak, daha verimli iş stratejileri oluşturmak gibi amaçlar için iş geliştirme faaliyetleri ve analizleri gerçekleştiriyoruz. Bu iş süreçlerimizi gerçekleştirmek adına kişisel verilerinizi işliyoruz.
3.     Ticari iletişim faaliyetlerinde bulunmak. Tatilsa olarak pek çok ürün ve hizmet sunuyoruz. Sunduğumuz bu ürün ve hizmetleri sizlere tanıtmak ve sizleri heyecanlandıracak yenilik ve fırsatlardan sizleri haberdar etmek için bildirim içerikleri gönderebiliriz. Bu bildirimleri almak tamamen sizin tercihinizde; ne zaman isterseniz bu iletileri sizlere göndermemiz için bizlere izin verebilirsiniz veya vermiş olduğunuz izni geri çekebilirsiniz.
4.     Talep ve şikayetlerinizi sonuçlandırmak. Talepleriniz ve geri bildirimleriniz bizler için çok önemli. Sizlere sunduğumuz hizmetleri daha iyi nasıl sunabileceğimize ilişkin taleplerinizi değerlendirmek ve yaşadığınız olumsuzlukları çözmek ya da bunların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri almak için kişisel verilerinizi işleyebiliriz.
5.     Finansal kayıtları oluşturmak. Şirketimizin finansal süreçlerini yürütürken kişisel verilerinizi işleyebiliriz. Örneğin sunduğumuz hizmetlere ilişkin faturaların düzenlenmesi, finansal kayıtların oluşturulması ya da finansal denetimlerin yürütülmesi esnasında kişisel verileriniz işlenebilmektedir.
6.     Şirket içi faaliyetlerin yürütülmesi. Hemen her şirkette olduğu gibi, iş faaliyetlerimizi yürütürken şirket içinde belirli süreçler yürütüyor ve kayıtlar oluşturuyoruz. Örneğin, bilgi teknolojileri altyapımızı yönetiyor, çalışanlarımızın performanslarını ödüllendiriyor ya da iç denetim operasyonları gerçekleştiriyoruz. Bu ve bunlar gibi iç süreçlerimizi yürütürken kişisel verilerinizi işleyebiliyoruz.
7.     Tabi olduğumuz kanuni yükümlülükleri yerine getirmek. Şirket olarak pek çok kanuni yükümlülüğe tabiyiz. Örneğin turizm, vergi, sigorta mevzuatları gibi düzenlemelerden doğan belli yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kişisel verilerinizi işleyebilir, yetkili kamu kurumları veya özel kuruluşlar ile bilgilerinizi paylaşabiliriz. Özellikle yargı makamları, polis kuvvetleri, düzenleyici denetleyici kurumlar gibi otoriteler tarafından gerçekleştirilen yasalara uygun bilgi taleplerine istinaden kişisel verilerinizi bu taleplere yanıt vermek için işleyebiliriz.
 
B.    Çalışan Adayı Veri Sahipleri’nin kişisel verilerinin işlenme amaçları:
1.     Eğitim ve kariyer geçmişinizin, yetkinliklerinizin ve becerilerinizin Şirketimizde bulunan uygun pozisyonlara uygunluğunun değerlendirilmesi,
 
 
2.     Başvurunuzda iletmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunun kontrolü ve geçmişte çalışmış olduğunuz pozisyonlara dair referans gösterdiğiniz kişiler ile iletişime geçilmesi,
3.     Başvurunuz hakkında sizlerle iletişime geçilmesi ve izninizin bulunması halinde, Şirketimiz ya da grup şirketlerimizde bulunan ve uygun olduğunuzu düşündüğümüz diğer pozisyonlar hakkında tarafınıza bilgilendirmeler yapılması,
4.     İşe alım süreçlerimizin iyileştirilmesi,
5.     Yetkili kamu kurumlarınca yapılan bilgi taleplerinin yanıtlanması dahil, tabi olduğumuz mevzuat hükümlerine uyumluluğun sağlanması ve kanuni yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi,
6.     Şirketimizin hak ve menfaatlerinin korunması; taraf olduğumuz olası uyuşmazlıklar dahilinde bu haklarımızın savunması,
 
C.    Ziyaretçi Veri Sahipleri’nin kişisel verilerinin işlenme amaçları:
1.     Şirket bina ve yerleşkelerinin güvenliğinin sağlanması,
2.     Ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi,
3.     Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini
 
 
D.    Ziyaretçi İnternet Erişimi Ağını Kullanan Veri Sahipleri’nin kişisel verilerinin işlenme amaçları:
1.     Internet erişimi sağlamak
2.      5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile ilgili diğer mevzuat kapsamındaki hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi
3.     Şirket'imizin ve Şirketimizle ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin temini
4.     Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi
 
EK 2 – Kişisel Veri Sahipleri
 
KİŞİSEL VERİ SAHİBİ KATEGORİLERİ AÇIKLAMA
Müşteri/Misafir Şirketimizle herhangi bir sözleşmesel ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın Şirketimizin sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri kullanan veya kullanmış olan gerçek kişiler
Çalışan Adayı Şirketimize herhangi bir yolla iş başvurusunda bulunmuş ya da özgeçmiş ve ilgili bilgilerini şirketimizin incelemesine açmış olan gerçek kişiler (stajyer adayları dahil)
Ziyaretçi Şirketimizin sahip olduğu fiziksel yerleşkelere çeşitli amaçlarla girmiş olan veya internet sitelerimizi ziyaret eden gerçek kişiler
Ziyaretçi İnternet Erişimi Ağını Kullanan Kişi Şirketimizin sahip olduğu fiziksel yerleşkeler üzerinde sunulan ziyaretçi internet ağlarına bağlanan ve bu ağ üzerinden internet bağlantıları kaydolunan kişiler
EK 3 – Kişisel Veri Kategorileri
 
KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ AÇIKLAMA
Kimlik Bilgisi Kişinin kimliğine dair bilgilerin bulunduğu verilerdir; ad-soyad, T.C. kimlik numarası, uyruk bilgisi, doğum yeri, doğum tarihi, cinsiyet, işyeri bilgisi, sicil no , vergi numarası, unvan, biyografi vb. bilgiler ile ehliyet, mesleki kimlik, nüfus cüzdanı ve pasaport gibi belgeler
İletişim Bilgisi Telefon numarası, adres, e-posta, faks numarası
Lokasyon Verisi İş birliği içerisinde olduğumuz kurumların çalışanlarının acil durum süreçlerine yönelik bulunduğu yerin konumunu tespit eden bilgiler
Aile Bireyleri ve Yakın Bilgisi Şirketimiz operasyonları çerçevesinde ve sunduğumuz ürün ve hizmetlerle ilgili veya Şirketin ve veri sahibinin hukuki ve diğer menfaatlerini korumak amacıyla kişisel veri sahibinin aile bireyleri ve yakınları hakkındaki bilgiler
Müşteri Bilgisi Ticari faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesi esnasında müşteriye ilişkin elde edilen veriler
Müşteri İşlem Bilgisi Ürün ve hizmetlerimizin kullanımına yönelik kayıtlar ile müşterilerimizin ürün ve hizmetlerimizin kullanımına yönelik talimatları ve talepleri gibi bilgiler anlamına gelmektedir.
Fiziksel Mekân Güvenlik Bilgisi Fiziksel mekana girişte, fiziksel mekanın içerisinde kalış sırasında alınan kayıtlar ve belgelere ilişkin kişisel veriler; kamera kayıtları, araç bilgisi kayıtları ve güvenlik noktasında alınan kayıtlar vb.
İşlem Güvenliği Bilgisi Faaliyetlerimizin yürütülmesi sırasında teknik, idari, hukuki ve ticari güvenliğimizi sağlamamız için işlenen kişisel verileriniz (örneğin log kayıtları, IP bilgisi, kimlik doğrulama bilgileri)
Finansal Bilgi Şirketimizin kişisel veri sahibi ile kurmuş olduğu hukuki ilişkinin tipine göre yaratılan her türlü finansal sonucu gösteren bilgi, belge ve kayıtlara ilişkin işlenen kişisel veriler ile banka hesap numarası, IBAN numarası, gelir bilgisi, borç/alacak bilgisi gibi veriler
Çalışan Adayı Bilgisi Şirketimize herhangi bir yolla iş başvurusunda bulunmuş ya da çalışan ve/veya stajyer adaylarımızın özgeçmiş bilgileri
Özel Nitelikli Kişisel Veri Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biometrik ve genetik veriler
Talep/Şikâyet Yönetimi Bilgisi Şirketimize yöneltilmiş olan her türlü talep veya şikayetin alınması ve değerlendirilmesine ilişkin kişisel veriler
Görsel İşitsel Veri Fotoğraf ve kamera kayıtları (Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi kapsamında giren kayıtlar hariç) ve ses kayıtları
Denetim ve Teftiş Bilgisi Şirketimizin operasyonel, finansal, suistimal ve uyum denetimi faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin işlenen kişisel veriler
Hukuki İşlem ve Uyum Hukuki alacak ve haklarımızın tespiti, takibi ve borçlarımızın ifası ile kanuni yükümlülüklerimiz ve Şirketimizin politikalarına uyum kapsamında işlenen kişisel veriler
İşlem Bilgisi Şirketimiz tarafından yürütülen faaliyetler çerçevesinde, sunulan ürün veya hizmetlerle ilgili veya Şirketin ve kişisel veri sahibinin hukuki ve diğer menfaatlerini korumak amacıyla işlenen anket bilgisi, beyan bilgisi, alışveriş bilgisi, çağrı merkezi kayıtları, üyelik bilgisi, cookie kayıtları gibi veriler
EK 4 – Şirketimiz Tarafından Kişisel Verilerin Aktarıldığı Üçüncü Kişiler ve Aktarılma Amaçları
 
Şirketimiz Kanun’un 8. ve 9. maddelerine uygun olarak müşterilerin kişisel verilerini aşağıda sıralanan kişi kategorilerine aktarılabilir:
(i)             İş Ortakları
(ii)            Tedarikçiler
(iii)           Kanunen Yetkili Özel Hukuk Kişileri
(iv)           Kanunen Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları,
 
Aktarımda bulunulan yukarıda belirtilen kişilerin kapsamı ve veri aktarım amaçları aşağıda belirtilmektedir.
 
Veri Aktarımı Yapılabilecek Kişiler Tanımı Veri Aktarım Amacı
İş Ortağı Şirketimizin iş ortaklığı kurduğu veri sorumlusu taraflar
-        Ödemelerin yapılması amacıyla iş ortağı bankalar,
-        Paket tur sözleşmeleri dahilinde havayolu şirketleri, seyahat şirketleri, konaklama şirketleri vb.
Paket tur sözleşmelerinin yerine getirilmesi ve ifa edilmesi ile iş ortaklığının kurulma amaçlarının yerine getirilmesini temin etmek amacıyla sınırlı olarak
Tedarikçi Şirketimizin ticari faaliyetlerinin yürütülmesi kapsamında Şirketimizin veri işleme amaçları ve talimatları doğrultusunda Şirketimize hizmet sunan taraflar Şirketimizin tedarikçiden dış kaynaklı olarak temin ettiği ve Şirketimizin ticari faaliyetlerini yerine getirmek için gerekli hizmetlerin sunulmasını sağlamak amacıyla sınırlı olarak
Kanunen Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları İlgili mevzuat hükümlerine göre Şirketimizden bilgi ve belge almaya yetkili kamu kurum ve kuruluşları
Örneğin; SPK, Rekabet Kurulu gibi
İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının hukuki yetkisi dahilinde aktarım sebepleri veya talep ettiği amaçla sınırlı olarak
Kanunen Yetkili Özel Hukuk Kişileri İlgili mevzuat hükümleri uyarınca kanunen belirlenmiş belirli şartlara uygun olarak kurulmuş ve yine kanunun belirlediği çerçevede faaliyetlerini devam ettiren kurum veya kuruluşlar (Örneğin; bağımsız denetçiler) anlamına gelmektedir. İlgili özel kurum ve kuruluşların yürütmekte olduğu faaliyetler kapsamında giren konular ile ilgili sınırlı olarak kişisel veriler paylaşılmaktadır. 
 

Müşteri KVKK Aydınlatma Metni


Giriş

DEM TURİZM SAĞLIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.  olarak (“Tatilsa”, “Şirket” ya da “Biz” olarak anılacaktır), siz misafirlerimize sunduğumuz hizmetleri yerine getirirken kişisel verilerinizin gizliliğini sağlamaya ve verilerinizi mevzuata uygun şekilde işlemeye en yüksek derecede özen gösteriyoruz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 10. maddesine uygun olarak hazırlanmış bu aydınlatma metni dahilinde sizlere aşağıdaki konular hakkında bilgi vermek istiyoruz:



1. Kişisel verilerinizi nasıl elde edebiliriz?



2. Hangi kişisel verilerinizi işliyoruz?



3. Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla ve hangi hukuki sebeplere dayanarak işliyoruz?



4. Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla ve kimlerle paylaşabiliriz?



5. Kişisel verilerinize ilişkin haklarınız neler ve bu haklarınızı nasıl kullanabilirsiniz?



Kişisel verilerinizi nasıl elde edebiliriz?



Tatilsaolarak siz misafirlerimizle pek çok mecra üzerinden temas kurabiliyoruz. Örneğin



· Acentelerimizi veya şubelerimizi ziyaretleriniz esnasında,



· Çağrı merkezimizi arayıp bilgilerinizi bıraktığınızda,



· Web sitemizi ziyaretiniz sırasında veya üye olup rezervasyon yaptığınızda;



· Müşteri hizmetlerimiz veya diğer Tatilsa çalışanları ile e-posta üzerinden kurduğunuz iletişimler esnasında kişisel verilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca şirketimiz ile olan ilişkiniz bir aracı kurum vasıtasıyla gerçekleştiyse kişisel verilerinizi bu aracı kurumlar vasıtasıyla da elde edebiliriz.



Hangi kişisel verilerinizi işliyoruz?



Tatilsa olarak siz değerli misafirlerimize sunduğumuz hizmetler kapsamında farklı kategorilerdeki kişisel verilerinizi işleyebiliriz.



· Kimlik ve iletişim bilgileriniz; Ad, soyadı, TCKN, pasaport vb. bilgileriniz ile e-posta adresi, telefon numarası, cep telefonu numarası, kimliğinizde yer alan bilgileriniz, adres bilgileriniz



· Görsel ve işitsel kayıtlarınız; Fotoğrafınız, çağrı merkezi kayıtlarınız



· Finansal bilgileriniz; şirketimizden almış olduğunuz hizmetlere dair finansal kayıtlar veya ödeme bilgileriniz



· Güncel ve geçmiş işlem bilgileriniz; mevcut veya geçmişteki rezervasyonunuza dair otel veya paket tur tercihleriniz ya da seyahat bilgileriniz.



· Talep ve şikâyet bilgileriniz; Tatilsa’nın sunduğu hizmetlere ilişkin olarak tarafımıza iletmiş olduğunuz talep ve şikâyetlere dair yazılı veya sözlü kayıtlar ya da mevcut bir rezervasyonunuzu ilgilendiren özel istekleriniz



· Sigorta bilgileriniz; seyahat sigortası poliçenize ilişkin detaylar



· Özel nitelikli kişisel verileriniz; seyahatiniz sırasında özel ihtiyaçlarınızın olmasına sebebiyet olabilecek bir sağlık durumunuz olması durumunda ya da hastalığınız sebebiyle rezervasyon değişikliği veya iptali talebinde bulunmanız halinde özel nitelikli kişisel veri niteliğinde olan sağlık bilgilerinizi işleyebiliriz.



Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz?



Tatilsa olarak kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlarla ve hukuki sebeplere dayalı olarak işleyebiliriz:



· Talep etmiş olduğunuz ürün ve hizmetleri sizlere en iyi şekilde sunmak amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının c bendinde yer alan ‘sözleşmenin kurulması ve ifası için doğrudan doğruya gerekli veya ilgili olması’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Tatilsaolarak tur rezervasyonları başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmeti sizlerle buluşturuyoruz. Talep ettiğiniz ürün ve hizmetleri sizlere sunabilmemiz için ya da internet sitemiz üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirebilmek için kimlik, iletişim, talep ya da finansal bilgileriniz gibi kişisel verilerinizi işliyor ve bu sayede rezervasyonlarınızın yapılmasını, operasyon sürecini ve üyelik sürecinizi takip ediyoruz. Örneğin, tercih ettiğiniz bir paket turu gerçekleştirmek için otel rezervasyonlarını yapıyor, sizin adınıza uçak biletlerinizi alıyor, sizleri karşılayacak kişileri haberdar ediyor ve seyahatiniz hakkında sizlere bilgilendirici iletişimler gerçekleştiriyoruz. Rezervasyon süreçlerinde özel nitelikli verilerinizin işlenmesinin gerekli olması halinde ise bu verilerinizi açık rızanızı talep ederek işleyeceğiz.



· Ürün ve hizmet kalitemizi geliştirmek amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının f bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun meşru menfaati’ hukuki sebebine ve zaman zaman Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının d bendinde yer alan ‘ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Tatilsaolarak daima siz misafirlerimize daha iyi hizmet sunabilmenin yollarını arıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizin kalitesini arttırmak, misafirlerimizin memnuniyeti ölçümlemek, müşterilerimizi ve onların tercihlerini daha yakından tanımak, daha verimli iş stratejileri oluşturmak gibi amaçlar için iş geliştirme faaliyetleri ve analizleri gerçekleştiriyoruz. Bu iş süreçlerimizi gerçekleştirmek adına kişisel verilerinizi işliyoruz. Veya sosyal medya üzerinden kamuya açık bir şekilde vermiş olduğunuz geri bildirimlerde yer alan kişisel bilgilerinizi ürün ve hizmetlerimizin geliştirilmesi ve müşteri memnuniyetinin ölçümlenmesi amacıyla işleyebiliriz.



· Ticari iletişim faaliyetlerinde bulunmak amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 1.fıkrası uyarınca ‘açık rızanızı’ alarak işliyoruz. Tatilsa olarak pek çok ürün ve hizmet sunuyoruz. Sunduğumuz bu ürün ve hizmetleri sizlere tanıtmak ve sizleri heyecanlandıracak yenilik ve fırsatlardan sizleri haberdar etmek için bildirim içerikleri gönderebiliriz. Bu bildirimleri almak tamamen sizin tercihinizde; ne zaman isterseniz bu iletileri sizlere göndermemiz için bizlere izin verebilirsiniz veya vermiş olduğunuz izni geri çekebilirsiniz.



· Talep ve şikâyetlerinizi sonuçlandırmak amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının f bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun meşru menfaati’ ve Kanun’un 5. Maddesinin 2. Fıkrasının ç bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünün yerine getirilmesi’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Talepleriniz ve geri bildirimleriniz bizler için çok önemli. Sizlere sunduğumuz hizmetleri daha iyi nasıl sunabileceğimize ilişkin taleplerinizi değerlendirmek ve yaşadığınız olumsuzlukları çözmek ya da bunların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri almak için kişisel verilerinizi işleyebiliriz.



· Finansal kayıtları oluşturmak amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının c bendinde yer alan ‘sözleşmenin kurulması ve ifası için doğrudan doğruya gerekli veya ilgili olması’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Şirketimizin finansal süreçlerini yürütürken kişisel verilerinizi işleyebiliriz. Örneğin sunduğumuz hizmetlere ilişkin faturaların düzenlenmesi, finansal kayıtların oluşturulması ya da finansal denetimlerin yürütülmesi esnasında kişisel verileriniz işlenebilmektedir.



· Şirket içi faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının f bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun meşru menfaati’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Hemen her şirkette olduğu gibi, iş faaliyetlerimizi yürütürken şirket içinde belirli süreçler yürütüp kayıtlar oluştururken kişisel verilerinizi işleyebiliyoruz. Örneğin, bilgi teknolojileri altyapımızı yönetiyor, çalışanlarımızın performanslarını ödüllendiriyor ya da iç denetim operasyonları gerçekleştiriyoruz.



· Tabi olduğumuz kanuni yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla Kanun’un 5. Maddesinin 2. Fıkrasının ç bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünün yerine getirilmesi’ ve 2.fıkrasının a bendinde yer alan ‘kanunlarda açıkça öngörülmesi’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Şirket olarak pek çok kanuni yükümlülüğe tabiyiz. Örneğin turizm, vergi, sigorta mevzuatları gibi düzenlemelerden doğan belli yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kişisel verilerinizi işleyebilir, yetkili kamu kurumları veya özel kuruluşlar ile bilgilerinizi paylaşabiliriz. Özellikle yargı makamları, polis kuvvetleri, düzenleyici denetleyici kurumlar gibi otoriteler tarafından gerçekleştirilen yasalara uygun bilgi taleplerine istinaden kişisel verilerinizi bu taleplere yanıt vermek için işleyebiliriz.



Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla ve kimlerle paylaşabiliriz?



Belli durumlarda kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşabiliyoruz. Aşağıda kişisel verilerinizi paylaşabileceğimiz tarafları ve paylaşma nedenlerimizi özetliyoruz. Altını çizmek isteriz ki, Tatilsa olarak kişisel verilerinizi hiçbir zaman yetkisiz üçüncü kişilerle kendi menfaatlerimize olacak bir şekilde paylaşmıyor veya erişime açmıyoruz.



Kişisel verilerinizi paylaşabileceğimiz üçüncü kişiler ve paylaşım sebeplerimiz şu şekilde:



· İş ortaklarımızla kişisel verilerinizi paylaşabiliriz. Paket tur hizmetlerimiz kapsamında aldığınız ürünleri sizlere sunmamızı sağlayan otel ve benzeri konaklama hizmet sağlayıcıları, havayolu veya otobüs şirketleri gibi ulaşım hizmeti sunan şirketler, seyahat sigortası hizmeti sunan sigorta şirketleri veya organizasyon hizmeti sunan şirketler gibi tedarikçilerimiz ile kişisel bilgilerinizi paylaşabiliriz. Özellikle yurt dışı seyahatleri içeren tur paketleri satın aldığınızda, bilgilerinizi aktardığımız iş ortaklarımız yurt dışında olabilir. Pek çok durumda kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü taraflar da kişisel verilerinizi veri sorumlusu sıfatıyla işleyebilecektir.



· Tedarikçilerimizle bilgilerinizi paylaşabiliriz. Sizlerle iletişim sunduğumuz bazı noktalarda Tatilsaharici üçüncü tarafların hizmetlerinden faydalanıyoruz. Bu kapsamda, ticari ileti gönderimleri, web sitemizin yönetimi, bilgi teknolojileri altyapımızın sağlanması gibi hizmetlerimizle doğrudan ilgili hususlarda tedarikçilerden hizmet alıyoruz. Bununla birlikte Şirketimizin hukuki ve ekonomik güvenliğini korumak amacıyla avukatlar ile kişisel verilerinizi paylaşabiliriz. Bu durumlarda tedarikçilere kişisel verilerinizi aktarabiliyoruz.



· Finansal kuruluşlara bilgilerinizi aktarabiliriz. Hizmetlerimize ilişkin ödemelerin gerçekleştirilmesi için bankalar veya ödeme kuruluşlarıyla kişisel verilerinizi paylaşabiliriz.



· Yetkili kamu kurumlarıyla veya özel kişilerle kişisel bilgilerinizi yasal olarak talep edilmesi halinde paylaşabiliriz. Tabi olduğumuz hukuki yükümlülüklerimiz uyarınca rutin olarak veya talep üzerine yetkili kamu kurumları veya tabi olduğumuz sigorta ve vergi mevzuatı nedeniyle ilgili kuruluşlar ile bilgilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Örneğin ceza soruşturmaları kapsamında mahkemelerce tarafımıza iletilen bilgi taleplerine yanıt vermek için ya da vergi denetimleri esnasında bilgilerinizi kamu kurumları ile paylaşabiliriz.



Kişisel verilerinize ilişkin haklarınız neler ve bu haklarınızı nasıl kullanabilirsiniz?



Kanun’un 11. maddesi uyarınca kişisel veri sahibi olarak kişisel verilerinize ilişkin olarak pek çok hakka sahipsiniz. Bu bölümde sahip olduğunuz haklar ve bu hakları nasıl kullanabileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz.



Kanun’un 11. maddesi uyarınca sahip olduğunuz haklar şu şekildedir:



Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenip işlenmediğini öğrenebilirsiniz,



Eğer kişisel verileriniz bizim tarafımızdan işlenmişse bizden buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz,



Kişisel verilerinizi hangi amaçlar için işlediğimizi ve kişisel verilerinizi bu amaçlara uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz,



Kişisel verilerinizi yurt içinde veya yurt dışında aktardığımız üçüncü kişileri öğrenebilirsiniz,



Eğer kişisel verilerinizi eksik veya yanlış işlemişsek, bunların düzeltilmesini isteyebilir ve gerçekleştirilen bu düzeltmelerin kişisel verilerinizi aktarmış olduğumuz üçüncü taraflara da iletilmesini isteyebilirsiniz.



Kişisel verilerinizi Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlemiş olmamıza rağmen, kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilir ve bu kapsamda yapılan düzeltmelerin kişisel verilerinizi aktarmış olduğumuz üçüncü taraflara da iletilmesini isteyebilirsiniz.



İşlediğimiz verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda, meydana gelen bu sonuca itiraz edebilirsiniz,



Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle herhangi bir zarara uğramanız hâlinde, hukuka aykırı veri işleme dolayısıyla doğan zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.



Yukarıda saymış olduğumuz haklarınıza ilişkin taleplerinizi tarafımıza ileterek bu haklarınızı kullanabilirsiniz. Haklarınıza ilişkin taleplerinizi mevzuattaki şartlara uygun biçimde gerçekleştirebilmeniz ve kişisel verileriniz üzerinde kolayca kontrol sahibi olabilmeniz için www.tatilsa.com.tr adresinden ulaşabileceğiniz Tatilsa Veri Sahibi Başvuru Formu’nu hazırladık. Başvuru formunu doldurduktan sonra, dokümanı formun içinde belirtilen yöntemlerden biriyle tarafımıza iletebilirsiniz. Başvurunuzun niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınızı cevaplandıracağız. Veri sahipleri başvuruları kural olarak ücretsiz cevaplandırılmaktadır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep etme hakkımızı saklı tutmaktayız.



İletişim Bilgilerimiz



Ticari Unvan DEM TURİZM SAĞLIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 



Adres: Kozyatağı Mah. Saniye Ermutlu Sok. Başar Han No:4 Kat:4 Kadıköy - İstanbul / Türkiye


📞 Telefon +90 216 464 01 01



📠 Faks +90 216 464 01 05



📧 Kayıtlı Elektronik Posta Adresi info@tatilsa.com.tr